Onze vzw verenigt bedrijven aanwezig op en rond ons bedrijventerrein en industriezone Researchpark Zellik
Tot onze ambities behoren het verstevigen van de onderlinge bedrijfsnetwerken, het initiëren van collectieve projecten die bijdragen aan de openbare veiligheid en het verbeteren van de uitstraling van de omgeving. Daarnaast stimuleren we gezamenlijke inkooptrajecten.
Verder treden we op als directe schakel met de gemeente Asse, waardoor we de ideale tussenpersoon vormen voor een dialoog met lokale overheidsinstanties.
Onze geboorte
Op 28 juli 1983 verwierf de Vlaamse overheid de gronden, gelegen aan de Pontbeeklaan in Researchpark Zellik tussen de Ring van Brussel en de grens met het Brussels Gewest. Het is nu gekend als het Researchpark Zellik met een bruto oppervlakte van 19 ha. De verwerving gebeurde met het doel een wetenschapspark aan te leggen voor de VUB.
Het Agentschap Innoveren en Ondernemen treedt op als beheerder van de bedrijfskavels. De wegenis is in eigendom van gemeente Asse, die ook instaat voor het onderhoud en beheer ervan.
In 2018 is het openbaar domein heraangelegd, met aandacht voor het groene karakter van het Research Park, als natuurlijke stapsteen tussen het Laarbeekbos en het Kerremanspark.
Via de bedrijvenvereniging organiseren we een gezamenlijk aangepast groenonderhoud van de bedrijfs- en onuitgegeven kavels. Voor nieuwe bedrijven wordt gestimuleerd dat de bouw- en inrichtingsplannen een maximale bijdrage leveren aan de ingroening van het wetenschapspark.

In de raad van bestuur zetelen:
Philippe Bernard - voorzitter
Dirk Van Loo (Copro)
Anne Delmotte (BVI)
Benny Polleunis (CN ROOD)
Lieve Poels (CN ROOD)

Aanbieden van ondersteunende facilitaire diensten
Dit is een belangrijk aspect binnen het professioneel parkmanagement. Door op de bedrijventerreinen gericht samen te werken rond bepaalde ondersteunende faciliteiten en gezamenlijk in te kopen, kunnen de deelnemende bedrijven kosten besparen en kan er op een duurzamere manier invulling gegeven worden. De mogelijke diensten die zullen worden uitgewerkt zijn: Energie, Afval, Beveiliging, Schoonmaak
Mede dankzij de schaalgrootte qua aankoop van Quares kan er gezorgd worden voor een kostendaling, een serviceverhoging, snellere interventietijden en een betere haalbaarheid.
Zorg voor de algemene uitstraling
Door het dagdagelijks beheer en de in the field aanwezigheid zorgt de parkmanager voor de netheid en veiligheid op het terrein. Daarnaast worden continu projecten opgestart met het oog op het verbeteren en onderhouden van het bedrijventerrein op esthetisch vlak.
Dit zorgt ervoor dat het bedrijventerrein aantrekkelijker wordt voor externen, alsook dat het aangenamer oogt voor internen.


Interne en externe communicatie
De parkmanager zal de ondernemingsclub ondersteunen bij de organisatie van bedrijfsbezoeken, netwerkmomenten, gastlezingen, infosessies, enz.
Op vlak van externe communicatie wordt vooral getracht een zo nauw mogelijke band te onderhouden met de gemeente, zodat alle informatie langs beide partijen zo snel mogelijk kan worden doorgespeeld.
Ondersteuning inzake duurzaamheid
Om bedrijven systematisch te ondersteunen in hun evolutie naar maatschappelijk verantwoord ondernemen zal de parkmanager informatie aanleveren die de individuele bedrijfswerking kan verduurzamen. Ook hier worden projecten aangegaan die trachten de duurzaamheid van het bedrijventerrein in het algemeen alsook individuele bedrijven te verbeteren, mits instemming en medewerking met de desbetreffende bedrijven. Belangrijk is dat altijd op zoek wordt gegaan naar een win-win situatie voor iedere betrokken partij.


Subsidie-screening
De Parkmanager volgt permanent de verschillende subsidiemogelijkheden op die voor de bedrijventerreinen, en dus ook voor alle bedrijven ter plaatse, nieuwe initiatieven ondersteunen en helpen opzetten.
Organiseren evenementen
Met de bedoeling om een zo nauw mogelijke community te creëren binnen de terreinen, worden regelmatig evenementen georganiseerd om de mensen dichter bij elkaar te krijgen.
Dit kan gaan om het organiseren van recepties en happenings die specifiek gericht zijn op sociale interacties, of workshops die eerder proberen bedrijven specifieke vaardigheden aan te leren en onderlinge ideeënwisseling tussen bedrijven te stimuleren.


Regelmatige interne bijeenkomsten
Door onder andere een periodieke samenkomst van de bestuursleden en de jaarlijkse algemene vergadering, worden kernpunten voor de vzw besproken, zoals onder andere het financiële overzicht, de begroting en het vooruitzicht op het komende jaar.